About

IMG_0180_sample_v2

Trains And Saxophones
Wolf Tone är en debutskiva packad med energi och oemotståndlig spelglädje signerat en ny svensk jazzgrupp, Trains And Saxophones. 
Ett jazzband som trots sin debut hunnit med göra radioinspelningar, festivalframträdanden och konserter på Fasching, Nefertiti och Sveriges flitigaste jazzinstutition, Glenn Miller Café.

Ett tåg, lastat av jazzmusik.

Idén till en skiva började med ett gästspel från Andreas på Gröna Lund, med Ludvig Berghes trio sommaren 2009. Sen har låtar och skisser processats genom mail, jam, rep och spelningar för att slutligen (och äntligen) dokumenteras en heldag i maj 2012, på Södermalm I Stockholm.
Skivproduktionen har bekostats av de pengar som erhölls då bandet gjorde en exklusiv lägenhetsspelning i samband med inspelningen.
Resultatet blev sextionio minuter av spännande, svängig och lyriskt framförd jazzmusik av hög kaliber. Det är vår ödmjuka förhoppning I alla fall.
Andreas Gidlund (The Beginners, Andreas Gidlund Quartet), Ludvig Berghe (Nina Ramsby, Ludvig Berghe Trio) Martin Höper (Rigmor Gustafsson, Martin Höper kvartett), Lars Källfelt (Fabian Kallerdahl, Galore, Andreas Gidlund Quartet) är alla etablerade, drivande kompositörer, bandledare och erfarna röster på den svenska jazzscenen.
Wolf Tones ges ut av PB7 records.
All musik är skriven av Ludvig Berghe och Andreas Gidlund.

God lyssning!
Trains And Saxophones är:
Andreas Gidlund – sax
Ludvig Berghe piano,
Martin Höper – bas,
Lars “Lade” Källfelt – trummor

Kontakt och info:
http://www.trainsandsaxophones.se
+46 (0) 707546641
+46 (0) 736543713

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s